Projecten SV07

Projecten SV07

Voor de bibliotheek zouden Engelstalige boeken worden aangeleverd. Dat alles was op enig moment gerealiseerd, maar toen bleek dat het elektriciteitsnetwerk regelmatig uitviel en er dus niet goed les kon worden gegeven.

De stichting besloot toen extra gelden te gaan werven voor het kunnen plaatsen van zonnepanelen. Medio dit jaar was het daarvoor benodigde geld binnen en is opdracht gegeven aan een Gambiaans bedrijf om op het dak van de school de noodzakelijke zonnepanelen te plaatsen. Omdat desktop computers aanmerkelijk meer stroom verbruiken, waardoor er wel acht keer zoveel zonnepanelen nodig waren als wanneer er laptops zouden zijn, besloot de stichting de al verscheepte desktops te vervangen door laptops.Laptops in lokaal

In september jl., net voor het begin van het nieuwe schooljaar, zijn de zonnepanelen geplaatst. Met ingang van het nieuwe schooljaar is men daarom met naailessen en computerlessen begonnen. De computerlessen zijn nog beperkt, omdat de laptops eerst op 8 november jl. door Amy en Frans van den Bercken bij de school zijn afgeleverd en geïnstalleerd. De desktops nemen zij dan weer mee en proberen die in Gambia te verkopen. Met de opbrengst daarvan wordt een potje voor de school gevormd waaruit zij het onderhoud van de naaimachines, laptops en de zonnepanelen kan bekostigen. De school zal zelf ook het nodige moeten doen om in dat onderhoud te kunnen voorzien.
Mede dankzij uw steun via de werkgroep is dit project geslaagd te noemen. Dank voor uw betrokkenheid en steun!

terug