Project Fundashon Encelia SV06 Project Fundashon Encelia SV06

Bert bedankte onze gemeente voor de financiële ondersteuning en vertelde dat zij van de gift die Encelia in 2017 heeft gekregen fietsen hebben gekocht. Met die fietsen kunnen de kinderen onder begeleiding tochtjes maken als vorm van ontspanning. Verder vertelde hij dat hij en zijn vrouw, Thea, deels in Nederland en deels op Curaçao wonen en dat hij sinds 2012 penningmeester van Encelia is.
Jan Offringa heeft tijdens de dienst op verschillende momenten op heel fijne wijze aangehaakt op het werk van Encelia.

Bert heeft duidelijk gemaakt dat het er financieel niet rooskleurig uitziet voor Encelia. De overheid heeft de subsidie met 15% gekort en de Stichting “de Hoop” gaat de buitenlandse ondersteuning stopzetten per 1 januari 2019. De Hoop heeft dat geruime tijd terug aangekondigd en heeft voor de jaren 2017 en 2018 een overgangsregeling getroffen. Die regeling betekende ook al dat er minder geld naar Encelia toe kwam. Maar het bestuur gaat er voor om het werk in zijn volle omvang voort te zetten. Het hoopt ook het onderwerp “Preventie” weer te kunnen oppakken. Dat onderwerp is door de bezuinigingen in de knel geraakt. Encelia gaat dan ook op zoek naar nieuwe sponsoren.

Er werd spontaan gereageerd in de zin van of Encelia ook een bankrekening heeft waar ieder voor zich wat op zou kunnen doneren. Encelia heeft wel een bankrekening, maar geen Nederlandse. Als men dan geld overmaakt, betaalt men voor elke overschrijving € 6,- kosten. Wij zegden toe om in overleg met de Kerkrentmeesters te zullen bekijken of wij een oplossing kunnen bieden waardoor die bankkosten worden bespaard.

Inmiddels is afgesproken dat u bijdragen voor Encelia naar de bankrekening van de Kerk kunt overmaken onder nadrukkelijke vermelding van “gift ZWO-Encelia”. De administrateur van de Kerkrentmeesters laat ons eens in de drie maanden weten welk bedrag er in die periode is binnengekomen voor Encelia. Afhankelijk van de hoogte van dat bedrag, laten we het naar Encelia overmaken en neemt de werkgroep de bankkosten voor haar rekening.

Wilt u meer over het project lezen? Raadpleeg dan de website: https://www.encelia.cw/

terug