Nieuwsbrief Nieuwsbrief

Nummer 193, 30 november 2023

 

JOOP avond op vrijdag 1 december

Hallo 15-plussers, op vrijdag 1 december is er weer een JOOP-avond! Jullie zijn vanaf 20.00 uur welkom in de Open Hof. We gaan eerst Sinte-Kerst met elkaar vieren met een leuk spel, daarna plannen maken voor volgend jaar en tot slot is er vast nog tijd om te chillen. Ik zorg uiteraard weer voor wat te drinken en te knabbelen. Tot vrijdag!
Groeten van Marieke, jeugdouderling
P.S. Vrienden/vriendinnen zijn uiteraard ook welkom!

 

Advent Procession zondag 3 december, 16.00 uur

In veel Engelse kathedralen is het traditie (overigens ook in dorpskerken): het Festival of Lessons and Carols in de Kerstnacht voorafgegaan door het Advent Festival of Lessons and Carols. De laatste, op de eerste zondag van Advent ook wel de Advent Procession genoemd. Ook in Wijk doen we dat. De Kerst-variant is op zaterdag 23 december, de Advent Procession wordt komende zondagmiddag gezongen door Capella Dorestad o.l.v. Rienk Bakker. Pim Schipper bespeelt het Harrison & Harrison-orgel. De ‘native English speaking’ Nigel Lamb leest de zeven Lessons. U hebt ruim de gelegenheid voor het meezingen van bekende (Advent) Hymns. Heel veel moois verder, teveel om op te noemen. Maar rekent u op Seek him that maketh the seven stars van Jonathan Dove en And I saw a new heaven van Edgar Lelie Bainton. Toegang is gratis. De ‘Service’ begint om 16.00 uur.
Hartelijke groet vanuit de SCGK

 

Terugblik gemeenteavond samenwerking Cothen

Afgelopen dinsdag werd de gemeenteavond over de beoogde samenwerking met Cothen goed bezocht. Naast bespreking van de mogelijkheden kwam ook de vraag voorbij welke kant we samen op willen in een tijd dat de kerk steeds kleiner wordt. Mooi was dat niemand zich tegen de samenwerking keerde. Voor de komende tijd zijn goede communicatie en een helder tijdpad van groot belang. Er is een verslag van de avond gemaakt dat na vaststelling beschikbaar komt.


Gender, Grenzeloos God en Bijbel

Eind november zit het eerste deel van het seizoen van BovenWijks erop. Laatste gast was prof. Heleen Zorgdrager die een zeer verhelderende lezing gaf over genderdiversiteit. Wie deze lezing (of de handout) wil ontvangen, kan een mailtje naar onze predikant sturen.
Eerder werden de twee avonden over ‘Grenzeloos God’ afgesloten, het boek van Tilmann Haberer waarin veel prikkelende inzichten voorbij komen. Even is overwogen hieraan in januari een vervolg te geven maar dat zou ten koste gaan van de gebruikelijke avonden over een bijbelboek of -schrijver. In 2024 krijgt die laatste reeks een vervolg door de Bijbel zelf tot onderwerp te maken, vanuit twee vragen: hoe is die ontstaan, en hoe lees je die vandaag de dag? Daarbij zal o.a. gebruik worden gemaakt van John Barton, ‘De Bijbel. Het boek, de verhalen, de geschiedenis’. Dit boek uit 2019 is al het nieuwe standaardwerk genoemd.


Ouder worden en Jonge kerk

De tweede ochtend over ouder worden staat gepland op donderdag 7 december en de derde op donderdag 11 januari, beide keren om 10.00 uur in de Open Hof. We gaan het onder andere hebben over gezondheid & ziekte en over leven & sterven.
In 2023 is Kring de Jonge Kerk twee keer bijeen geweest. De derde keer is op dinsdag 9 januari, 19.30 uur in de Open Hof.

 

Voedselbank

De gezamenlijke actie met de hervormde gemeente voor de Voedselbank heeft ca. 25 volle kratten opgeleverd. De diaconie dankt alle gevers.
Jelte Veenstra

 

Kerstmarkt zondag 10 december

Tijdens de Kerstmarkt van zondag 10 december zal de kerk tussen 13.00 en 17.00 uur open zijn en staan er onder de toren kerstgroepen om te bezichtigen. Er is wat te knutselen voor de kinderen en een groepje vrijwilligers hoopt kerstliederen ten gehore te brengen. Ook zal er koffie, thee, en chocolademelk zijn. U bent die dag welkom! Wie wil helpen bij de openstelling kan contact opnemen met Ietje Zwiep.
Hartelijke groet, Mirjam van Dam

 

Kerstsamenzang zondag 10 december

Op zondag 10 december is er de traditionele Kerstsamenzang in Wijk. Die wordt gehouden in de RK-kerk, begint om 16.00 uur en duurt een uurtje. Na afloop is er chocolademelk en bisschopswijn. Leuke bijkomstigheid is dat er een kerststal te bewonderen is.
Hartelijke groet, Joke Hofland

 

Schrijfactie Amnesty International

Op zaterdag 9 december is er in het Huis van de Gemeente een Amnesty schrijfactie gepland. U kunt tussen 10.00 en 13.00 uur brieven komen schrijven of een kaart versturen. Ook is er een tafel met Amnesty producten die verkocht worden. U bent van harte welkom!
Carine Sprokkereef


Hartelijke groet,
Cobie de Boer
en Jan Offringa

 

terug