kerkbrief 21 juli 2019 kerkbrief 21 juli 2019
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Een bloemengroet van de gemeente voor mevr. L. van de Weerdhof – Cornelisse.
Suggesties voor de bloemengroet kunt u doorgeven aan Nel van Vliet-van der Kwast, email:
Als u in de gelegenheid bent om de bloemen een keer weg te brengen, wordt dat erg op prijs gesteld. Wilt u zich dan even melden bij de dienstdoend ouderling?


Pastorale zorg
I.v.m. vakantie is het aanspreekpunt de scriba, mocht u een predikant willen spreken of een andere boodschap door willen geven.

Woensdag 24 juli:
Het vierde middaggebed van deze zomer is op woensdag 24 juli om 12.30 uur in de Johanneskapel van de Grote Kerk. In deze verstilde vieringen staat dit jaar de Bergrede centraal. Voorganger is predikant in opleiding Bastiaan Visser, organist Pim Schipper. Om 13.00 uur is er koffie. De toegang is vrij.

SchuldHulpMaatje Wijk bij Duurstede zoekt nieuwe maatjes
In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Ook in de gemeente Wijk bij Duurstede. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje helpen om de problemen op te lossen. We worden steeds beter gevonden en hebben behoefte aan meer maatjes. We zoeken met name maatjes die ook interesse hebben om jongeren te begeleiden. Word jij ons nieuwe maatje?
Wat doet een maatje?
Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager maak je een lijst met alle onbetaalde rekeningen en een plan om die te betalen. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft. Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp. Voordat je aan de slag gaat, krijg je een training, verder wordt je onderdeel van het maatjesteam en wordt je ondersteund door de coördinator.
Neem contact op!
Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen. Wil jij SchuldHulpMaatje worden en anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren? We zoeken ook maatjes die graag jongeren willen ondersteunen. Maak een afspraak voor een intakegesprek met een coördinator van Schuldhulpmaatje.
Emailadres: of


Startzondag 8 september 2019: ‘Een goed verhaal’
Deze zondag is de aftrap van het nieuwe kerkelijke seizoen,
van 11.00 - 14.00 uur.
Thema: Een goed verhaal.
Om 11.00 uur beginnen we met een korte startdienst.
Daarop volgt, na de koffie, een bijbelse vossenjacht voor jong en oud.
Tot slot is er een glaasje en een eenvoudige lunch.
Save the Date!
Het is prettig als u zich op tijd opgeeft, uiterlijk 1 september
bij Mario, E: 
Ook liggen er regelmatig intekenlijsten in de Grote Kerk.
Hartelijke groet,
Mario Batenburg, Marieke Borgers, Jan Offringa


 
terug