Kampeerweekend op 6 en 7 juli

Kampeerweekend op 6 en 7 juli
Op 6 en 7 juli organiseren we weer een kamp voor de jeugd in Maarsbergen.
Een fantastisch 24-uurtje voor kinderen, (groot) ouders, jongeren en vrienden.

Wat kun je verwachten?
-sport/spelelement in de middag
-barbecue
-avondspel
-kampvuur
-lekker chillen in de zon
-ontbijten
-een over-de-brug-dienst buiten
-koffie met taart

We horen graag of je mee gaat,  van harte welkom!

de kampcommissie,
Janneke, Marieke en Brigitte
 
Palmpasen

Palmpasen
Op zaterdag 13 april  waren er weer veel kinderen in de Open Hof om  samen  palmpaasstokken te  versieren.
Tijdens de kerkdienst van 14 april kreeg iedereen er een broodhaan op  en gingen we in optocht naar buiten, over de Markt  weer de kerk in. Het gevoel van verwachting als je bij de grote kerkdeur staat en de gemeente hoort zingen. Dan naar binnen gaan met je versierde stok, al die mensen die naar je kijken en meezingen.Een prachtige ervaring, om niet snel te vergeten.
 
Kerst 2018

Kerstspel in de kerk
Kerst 2018
Tijdens het adventsproject rond de Tafel van Hoop kwam er elke zondag een profeet bij Lucas langs die goed nieuws bracht..Tegenover alle sombere dingen om ons heen zijn er telkens tekens van hoop, als je ze wilt zien.
Met Kerst werd een kerstspel opgevoerd met als titel; een Toekomst vol Hoop. Alle profeten van de afgelopen weken kwamen weer  langs, deze keer kon ook Lucas met een gekleurde bril naar de toekomst kijken.
 
Plannen 2018-19 Plannen 2018-19
jeugdkerk             op 14/10, 11/11, 9/12, 13/1, 10/2,
                                10/3, 12/5, 16/6
9 september         startzondag theaterworkshop,feestdag
13 oktober            start St Maartenproject in Utrecht
11 november        afsluiting St Maartenproject
18 november        muziekdienst
28 december        filmavond Open Hof
1 februari             Sirkelslag (jongeren)
13/14 april            Palmpasen
6 en 7 juli              kampeerweekend Maarsbergen
 
St Maarten project

St Maarten project
De jeugd van onze kerk ging op zaterdag 13 oktober naar Utrecht i.v.m. het St. Maartenproject. Dit was meteen het startpunt voor onze St Maartenactie.
 De jongeren gingen naar Utrecht om kennis te maken met het straatpastoraat, om de stad te leren kennen vanuit de ogen van een dakloze.
Daarna volgden er ook nog andere activiteiten in de binnenstad
In de afgelopen weken tot 11 november spaarden de kinderen van de KND en de jongeren statiegeldflessen die ze op zondag meenemen naar de kerk. De opbrengst, meer dan 200 euro, is voor het straatpastoraat.
 
Startzondag met de kinderen

Startzondag met de kinderen
De kinderen van 4-12 jaar verzamelden na de kerkdienst  in basisschool de Regenboog. Daar zat een man op het podium die geroepen werd door een Stem. De Stem wilde dat hij naar Ninevee zou gaan, Maar de man, Jona, had geen zin, hij zag het niet zitten. Samen met de kinderen werd het verhaal afgemaakt.
Het bleek dat Jona in gesprek was met God.
Dit was dan ook het thema van startzondag: een goed gesprek.
 
Improvisatietheater met de jeugd Improvisatietheater met de jeugd
Voor de jeugd was er tijdens startzondag een workshop improvisatietheater in het Muziektheater. Door middel van allerlei opdrachten kwamen zij erachter wat improviseren is en hoe je dit kunt gebruiken bij een goed gesprek.
Uiteindelijk hebbe twee groepjes van 3 jongeren tijdens de gezamenlijke afsluiting een stukje 'goed gesprek' laten zien. Het applaus was welverdiend!
 
Startzondag met de kinderen, vervolg

Startzondag met de kinderen, vervolg
Als we niets over elkaar weten is een goed gesprek lastig. Daarom werd er geknutseld over het thema: wie ben jij. Omdat het zulk prachtig weer was kon er geluncht worden op het plein van de school.
Daarna was het tijd voor een spel: de uitkomst :Zoekt en gij zult vinden.
De kinderen waren daarna weer welkom in Calypso voor een gezamenlijke afsluiting. Het was een super-gezellige dag!
 
Interactief spel

Interactief spel
Met een groep jongeren hebben  we het interactieve spel 'Jachtseizoen' gespeeld op 24 november in het centrum van Wijk.
Via je mobiel kreeg je met je eigen groep gegevens door over waar de andere groep zich mogelijk bevindt. Probeer ze dan maar eens te vinden...
 
Nacht zonder Dak

Nacht zonder Dak
Op vrijdagavond 7 juli werd er rond het kerkje in Cothen een kleine krottenwijk gebouwd voor de Nacht zonder Dak. Door een nacht buiten te slapen, in niet meer dan een bouwsel van kartonnen dozen, zamelden de jongeren  geld in voor Tear, een organisatie die straatkinderen en jongeren opvangt.Het krottenwijkje was te vinden bij het kerkje in Cothen. Het was een groot succes, er is veel geld opgehaald, meer dan 1300 euro. Dit bedrag is inmiddels verder aangevuld door onze kerk. Een actie om trots op te zijn!
 
Jeugddienst Jeugddienst
Zondag 2 april was er een jeugddienst over de opstanding van Lazarus. De dienst is mede voorbereid door de jeugd in onze kerk.Tijdens de dienst werd er een film afgespeeld die vooraf door de jeugd is gemaakt. Hierin zagen we het verschil tussen doods en levend in de vorm van een mummie.Na het afwikkelen van alle doodse woorden kwam er een t-shirt tevoorschijn met woorden van leven. Dank je wel Nieke voor het monteren!