WELKOM WELKOM

Welkom op de website van de protestantse gemeente Wijk bij Duurstede, een van de vier christelijke geloofsgemeenschappen in deze mooie historische stad aan Rijn en Lek.
Onze gemeente is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
We hebben ruim 900 leden; mensen met soms heel uiteenlopende opvattingen over geloven en kerk-zijn, maar die toch hun plaats kunnen vinden in één gemeenschap. Een actieve gemeente die midden in de samenleving staat en die draaiend wordt gehouden door veel enthousiaste vrijwilligers.

Met deze site proberen wij u een beeld te geven van onze organisatie en onze activiteiten
Geloven, inspireren, ondersteunen, beleven en leren zijn woorden die bij al deze activiteiten een rol spelen.


 

lees meer »
 
Eerste woensdagmiddaggebed 6 juli Eerste woensdagmiddaggebed 6 juli

Op woensdag 6 juli, 12.00 uur staat in de Grote Kerk het eerste van acht oecumenische middaggebeden gepland. Ondergetekende hoopt daarin voor te gaan. Deze vieringen van een half uur vinden wekelijks plaats in de Johanneskapel en sluiten aan op de ‘open kerk’ van 10.00-12.00 uur. Na afloop is er rond 12.30 uur koffie of thee met een krentenbol.
 
 
Liturgie voor zondag 3 juli 2022 Liturgie voor zondag 3 juli 2022
Grote Kerk – Protestantse gemeente
Derde zondag van de zomer

 
lees meer »
 
Nieuwsbrief Nieuwsbrief

nummer 120, 30-6-2022

Over de brug-dienst zondag 3 juli

Op zondag 3 juli, 11.30 uur is in Maarsbergen weer een bijzondere brugdienst voor de jeugd die in groep 8 zit. Dit jaar gaan Steffie de Roos en Rosa Dekker over de brug. Alle gemeenteleden die mee willen vieren, kunnen erbij zijn. Er is koffie met taart rond 11.00 uur. Adres: Maarnse Grindweg 49 in Maarsbergen. Sla op de weg tussen Leersum en Maarsbergen links af in een bocht (na Valkenheide/vakcollege Maarsbergen, dichtbij de A12).
Handig om te weten: komende drie weekenden is de rotonde Donderberg bij Leersum is afgesloten voor auto’s. Fietsen is dus aan te bevelen. Een geschikte autoroute is die langs het zwembad van Leersum; aan het einde van die weg links aanhouden (parallel aan A12).
Van harte welkom! Betrokkenheid vanuit de gemeente wordt erg gewaardeerd. Als je komt wel graag een stoel meenemen!
Brigitte de Roos, Liane Pot, Jan Offringa en Carine Sprokkereef

 
lees meer »
 
Gastvrouw/gastheer zijn in kerk en Open Hof Gastvrouw/gastheer zijn in kerk en Open Hof

Steeds vaker kunnen wij kerk en Open Hof verhuren. Wij zijn op zoek naar gemeenteleden die gastvrouw of gastheer willen zijn. Van jullie wordt gevraagd om een kopje koffie of thee te schenken en eventueel een wijntje of frisdrank. Informatie kun je krijgen bij Diny van Dam.

 
 
Vergroening Grote Kerk Vergroening Grote Kerk


Streven naar duurzaamheid, in de ruimste zin van het woord, is ook voor kerk en geloof een belangrijk thema. Dat wordt nadrukkelijk meegegeven in de visienota ‘Van U is de toekomst’ die de Protestantse Kerk in Nederland uitgaf in 2021.
Als kerkrentmeesters hopen we daar komend jaar extra aandacht en middelen aan te besteden. In de periode tot Pasen is ‘vergroening Grote Kerk’ daarom het doel van de derde collecte.

 
lees meer »
 
Filmpje Grote Kerk Filmpje Grote Kerk

Onlangs maakte Perry Bosman met behulp van een drone een prachtig filmpje van de binnenkant van de Grote kerk. Het loont de moeite om er vierenhalve minuut voor uit te trekken: https://youtu.be/2S0qyhnioOA
 
Givt - electronisch doneren

Givt - electronisch doneren
 
U bent nodig U bent nodig

U bent nodig………                                                         

Onze gemeente is nog steeds op zoek naar vrijwilligers. In veel taakgroepen zijn er vacatures. Mensen leggen na een aantal jaren hun taak neer.Dat is begrijpelijk en nieuwe mensen zijn nodig om het werk voor ons allen voort te zetten. U bent dus nodig!
Veel gemeenteleden zijn terughoudend omdat zij niet precies weten wat het vrijwilligerswerk inhoud. Daarom een uitleg daarover op onze website.
(klik onderin dit venster op lees meer >> en lees onder kerkenraad het stuk "Gemeente in beweging")

 

 

lees meer »