WELKOM WELKOM

Welkom op de website van de protestantse gemeente Wijk bij Duurstede, een van de vier christelijke geloofsgemeenschappen in deze mooie historische stad aan Rijn en Lek.
Onze gemeente is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
We hebben zo’n 1050 leden; mensen met soms heel uiteenlopende opvattingen over geloven en kerk-zijn, maar die toch hun plaats kunnen vinden in één gemeenschap. Een actieve gemeente die midden in de samenleving staat en die draaiend wordt gehouden door veel enthousiaste vrijwilligers.

Met deze site proberen wij u een beeld te geven van onze organisatie en onze activiteiten
Geloven, inspireren, ondersteunen, beleven en leren zijn woorden die bij al deze activiteiten een rol spelen.

 

 
Livestream kerkdiensten Livestream kerkdiensten


Rik Willemsen, masterstudent aan de PThU te Amsterdam, heeft afgelopen zondag afscheid genomen als stagiair van onze gemeente. Toch is hij niet zomaar weg. Want hij is nog twee keer te zien in de filmpjes rond ‘Het verhaal gaat…’ die onlangs zijn opgenomen. Komende zondag 22 november komt in deze hervertelling van Nico ter Linden het verhaal uit Johannes 10 aan bod, over de blindgeborene. Vanaf 11.00 uur te zien via: https://youtu.be/OvNiDo8vz6o  
 
Nieuwsbrief Nieuwsbrief

nummer 36, 19-11-2020


Ter overweging

Als je blijft denken wat je dacht,
blijf je doen wat je deed


“Wat zei u nu precies, Klaver?” Als je doet wat je dacht, blijf je denken?

Nee, soms moeten er dingen veranderen. En in je doen verandert er alleen dan iets, als er ook in je denken iets verandert. Jaren geleden ging ik met collega Willem op pad om veehouders te bewegen tot het nemen van meer verantwoordelijkheid op het gebied van de diergezondheidszorg. Willem  kwam uit het onderwijs, en bedacht elke keer wel weer wat nieuws om de aandacht te pakken en vast te houden. En daar stak ik zelf ook weer wat van op. Zo kan ik de bovengenoemde uitspraak van hem na zo’n 40 jaar nog steeds herhalen. En je ziet er ook de bredere werking in. Willem kreeg enkele jaren na onze samenwerking een ernstige hersenbloeding, en die gooide zijn hele verdere leven overhoop. Hij moest zelf anders denken dan hij dacht, om begrip te krijgen voor het feit dat hij niet meer kon doen wat hij deed.

Daar worden wij allemaal wel eens mee geconfronteerd. En je kan blijven worstelen met wat je overkomt. Maar als je dat niet kan beïnvloeden, kan je je er maar beter bij neerleggen. De aanwezigheid van het coronavirus in Nederland, dat kan je niet beïnvloeden. Maar hoe je omgaat met de beperkingen, daar heb je wél invloed op.
Terugkijkend op de kreet van Willem, kom ik op internet tegen dat hij van Einstein is. Dus niet de eerste de beste bron.
Ik wens u allen veel wijsheid om helder te krijgen welke zaken je niet kunt beïnvloeden, en waarbij je moet leren ermee om te gaan. En ook om energie over te houden voor zaken die je wel kunt beïnvloeden.
Jan Klaver


 
lees meer »
 
YouTube kanaal met filmpjes YouTube kanaal met filmpjes
Op het YouTube kanaal van onze gemeente zijn speciaal opgenomen filmpjes te bekijken.
Ook kunt u daar de kerkdiensten terugzien die na Pasen livestream worden uitgezonden.
De link naar het dit kanaal is…
you tube kanaal pkn Wijk bij Duurstede
 
 
klokken klokken
lees meer »
 
Beleidsplan 2016 Beleidsplan 2016
Het beleidsplan van onze gemeente!
Onze gemeente heeft een beleidsplan opgesteld voor de jaren 2016-2020
U vindt dit beleidsplan op onze downloadpagina

 
 
Givt - electronisch doneren

Givt - electronisch doneren
 
U bent nodig U bent nodig

U bent nodig………                                                         

Onze gemeente is nog steeds op zoek naar vrijwilligers. In veel taakgroepen zijn er vacatures. Mensen leggen na een aantal jaren hun taak neer.Dat is begrijpelijk en nieuwe mensen zijn nodig om het werk voor ons allen voort te zetten. U bent dus nodig!
Veel gemeenteleden zijn terughoudend omdat zij niet precies weten wat het vrijwilligerswerk inhoud. Daarom een uitleg daarover op onze website.
(klik onderin dit venster op lees meer >> en lees onder kerkenraad het stuk "Gemeente in beweging")

 

 

lees meer »