link to you kanaal link to you kanaal
you tube kanaal pkn Wijk bij Duurstede
 
klokken klokken
lees meer »
 
WELKOM WELKOM

Welkom op de website van de protestantse gemeente Wijk bij Duurstede, een van de vier christelijke geloofsgemeenschappen in deze mooie historische stad aan Rijn en Lek.
Onze gemeente is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
We hebben zo’n 1050 leden; mensen met soms heel uiteenlopende opvattingen over geloven en kerk-zijn, maar die toch hun plaats kunnen vinden in één gemeenschap. Een actieve gemeente die midden in de samenleving staat en die draaiend wordt gehouden door veel enthousiaste vrijwilligers.

Met deze site proberen wij u een beeld te geven van onze organisatie en onze activiteiten
Geloven, inspireren, ondersteunen, beleven en leren zijn woorden die bij al deze activiteiten een rol spelen.

 

 
Nieuwsbrief Nieuwsbrief

nummer 2, 27-03-2020

Een spannend weekend


Rond deze tijd moet duidelijk worden of de ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus effectief zijn. Gaat het lukken de stijgende lijn in sterfgevallen, ziekenhuisopnamen en besmettingen om te buigen tot een situatie die meer en meer beheersbaar wordt? Dat kan alleen als iedereen alert blijft. Als Protestantse gemeente hebben we ervoor gekozen zondagse en doordeweekse contacten zoveel mogelijk te vermijden. Ook al is dat met pijn in het hart en voelt dit af en toe heel onwezenlijk.
Afgelopen zondag heeft de meditatie op TV me goed gedaan. ‘We gaan deze Veertigdagentijd door het donker met het licht in de rug’, sprak scriba René de Reuver. Vaak hoor je dat we van het donker naar het licht trekken. Maar De Reuver draaide het om: het licht van Pasen is al onder ons aanwezig. Bijzonder vond ik ook de muziek, ooit opgenomen in mooie, vaak sfeervol verlichte kerkgebouwen. Bij een van de liederen deed fluitiste Marjolein de Wit mee. Onlangs speelde zij in onze kerk nog de sterren van de hemel op de avond rond Ruth. Bij een ander lied zong de Capella van de Westerkerk in Amsterdam. Daar had ik onlangs, op zondag 15 maart, weer mogen voorgaan. Helaas: afgelast.
Zelf zijn we (nog) niet begonnen met het opnemen of streamen van onze zondagse kerkdiensten. Dat kan tot allerlei ongewenste contacten leiden. Ook kun je vragen stellen bij de kwaliteit en sfeer die dat oplevert in een lege kerk. Wel zijn er plannen om vespers en vieringen in de Stille Week uit te zenden. Daarover leest u de volgende keer meer. Misschien leidt dat ook tot nieuwe inzichten.
Hartelijke groet, ds. Jan Offringa

 

lees meer »
 
Praatje aan de pomp

Praatje aan de pomp

Indien u naar aanleiding van de koekjesactie op de Markt behoefte heeft aan een vervolggesprek kunt u contact op nemen met Rik Willemsen of 06-49072017

 
Beleidsplan 2016 Beleidsplan 2016
Het beleidsplan van onze gemeente!
Onze gemeente heeft een beleidsplan opgesteld voor de jaren 2016-2020
U vindt dit beleidsplan op onze downloadpagina

 
 
Givt - electronisch doneren

Givt - electronisch doneren
 
U bent nodig U bent nodig

U bent nodig………                                                         

Onze gemeente is nog steeds op zoek naar vrijwilligers. In veel taakgroepen zijn er vacatures. Mensen leggen na een aantal jaren hun taak neer.Dat is begrijpelijk en nieuwe mensen zijn nodig om het werk voor ons allen voort te zetten. U bent dus nodig!
Veel gemeenteleden zijn terughoudend omdat zij niet precies weten wat het vrijwilligerswerk inhoud. Daarom een uitleg daarover op onze website.
(klik onderin dit venster op lees meer >> en lees onder kerkenraad het stuk "Gemeente in beweging")

 

 

lees meer »