Data jeugdzondagen (creche en kinderkerk tijdens de dienst) Data jeugdzondagen (creche en kinderkerk tijdens de dienst)
De volgende data zijn vastgesteld voor de creche en kinderkerk tijdens de dienst:
10-9    startzondag
29-10  gedachtenisdienst
26-11   1e advent
25-12    Kerst
25-2      2e zondag 40-dagentijd
31-3      Pasen
19-5      Pinksteren
30-6      alleen creche
7-7        brugdienst (mogelijk op andere locatie)
 
Data jeugdactiviteiten

Data jeugdactiviteiten
Kliederkerk 
zondag 19 november 23
zondag 4 februari 24
zondag 21 april 24


 
 
Structuur jeugdwerk

Structuur jeugdwerk
Deze afbeelding staat voor de organisatie van het jeugdwerk.
Elk bloemblad vertegenwoordigt een zelfstandig groepje mensen dat zich bezighoudt met de jeugd in onze kerk.
Er is een enthousiaste groep mensen aan de slag gegaan met veel onderdelen die verder ontwikkeld worden.
 Het gaat weer een mooi jaar worden!
 
Kliederkerk april 2023 Kliederkerk april 2023
Op zondag 16 april kwam een groep mensen vanuit onze gemeente (inclusief gasten) samen in de kerk om op een creatieve manier de betekenis van bijbelverhalen te ontdekken. Onze kliederkerk bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Iedereen die binnenkwam kon deelnemen aan- of kijken bij de verschillende activiteiten. Vervolgens kwamen we samen om te luisteren, zingen en vieren. Deze keer ging Kliederkerk over het verhaal van de Emmausgangers. De aanwezige kinderen/mensen liepen met de Emmausgangers mee richting Emmaus, en hoorden van hun verdriet en later de vreugde van het goede nieuws.
Daarna ging iedereen mee naar de Open Hof om met elkaar te eten: breekbrood met dips en soep, het paste goed bij het thema!

 
 
Kliederkerk mei 2022

Goliath
Kliederkerk mei 2022
Zondagmiddag 15 mei kwamen gemeenteleden (jong en ouder) samen om Kliederkerk te vieren!!
Wat dat is? Een missionaire vorm van kerk-zijn en dat betekent: samen ontdekken, samen vieren, samen eten.
We ontdekten met elkaar, op een creatieve manier, wat de bijbelverhalen ons kunnen leren en nu nog steeds voor ons kunnen betekenen. Deze keer ging het om het verhaal van David en Goliath, praten over groot en klein, wat is belangrijk en wie of wat geeft vertrouwen, bouwen op God.
Het was heel gezellig, iedereen was erg enthousiast!
De volgende keer kliederkerk is op 26 juni, van harte welkom!
 
Palmpasen 2022

Al zingend, in optocht, naar de ingang van de kerk
Palmpasen 2022
Op zondag 10 april  waren er weer veel kinderen in de Open Hof om  samen  palmpaasstokken te  versieren.
Tijdens de kerkdienst van kreeg iedereen er een broodhaan op  en gingen we in optocht naar buiten, over de Markt  weer de kerk in. Het gevoel van verwachting als je bij de grote kerkdeur staat en de gemeente hoort zingen. Dan naar binnen gaan met je versierde stok, al die mensen die naar je kijken en meezingen.Een prachtige ervaring, om niet snel te vergeten.
 
De kerk in

De kerk in
 
Koffer vol inspiratie en ideeën voor de jeugd

Koffer vol inspiratie en ideeën voor de jeugd
 
Hoe mooi is dat, een idee om uitgewerkt te worden, de mensen van de kindernevendienst werden erg enthousiast toen ze hoorden van een koffer vol materialen die van gezin naar gezin kan gaan. Een koffer vol met boeken, spelletjes, gesprekskaarten, inspirerende materialen en leuke ideeen voor ouders en kinderen.De inhoud: spelletjes met geloofsthema’s, de Ark van Noach, vertelstenen, boeken met verhalen en inspirerende ideeën, een tafel klapper( elke dag een andere pagina), kaartjes voor geloofsgesprekken. In de koffer zitten een handleiding voor de materialen, bladzijden die de gezinnen zelf kunnen invullen en pagina’s waarop  tips en ideeën komen te staan die ontstaan zijn door het werken met de inhoud van de koffer.
Zo houden we contact, steunen we elkaar en kan er binnen gezinnen aandacht zijn voor geloofsbeleving.


 
 
 
St Maarten project

St Maarten project
De jeugd van onze kerk ging op zaterdag 13 oktober naar Utrecht i.v.m. het St. Maartenproject. Dit was meteen het startpunt voor onze St Maartenactie.
 De jongeren gingen naar Utrecht om kennis te maken met het straatpastoraat, om de stad te leren kennen vanuit de ogen van een dakloze.
Daarna volgden er ook nog andere activiteiten in de binnenstad
In de afgelopen weken tot 11 november spaarden de kinderen van de KND en de jongeren statiegeldflessen die ze op zondag meenemen naar de kerk. De opbrengst, meer dan 200 euro, is voor het straatpastoraat.
 
Improvisatietheater met de jeugd Improvisatietheater met de jeugd
Voor de jeugd was er tijdens startzondag een workshop improvisatietheater in het Muziektheater. Door middel van allerlei opdrachten kwamen zij erachter wat improviseren is en hoe je dit kunt gebruiken bij een goed gesprek.
Uiteindelijk hebbe twee groepjes van 3 jongeren tijdens de gezamenlijke afsluiting een stukje 'goed gesprek' laten zien. Het applaus was welverdiend!
 
Interactief spel

Interactief spel
Met een groep jongeren hebben  we het interactieve spel 'Jachtseizoen' gespeeld op 24 november in het centrum van Wijk.
Via je mobiel kreeg je met je eigen groep gegevens door over waar de andere groep zich mogelijk bevindt. Probeer ze dan maar eens te vinden...
 
Nacht zonder Dak

Nacht zonder Dak
Op vrijdagavond 7 juli werd er rond het kerkje in Cothen een kleine krottenwijk gebouwd voor de Nacht zonder Dak. Door een nacht buiten te slapen, in niet meer dan een bouwsel van kartonnen dozen, zamelden de jongeren  geld in voor Tear, een organisatie die straatkinderen en jongeren opvangt.Het krottenwijkje was te vinden bij het kerkje in Cothen. Het was een groot succes, er is veel geld opgehaald, meer dan 1300 euro. Dit bedrag is inmiddels verder aangevuld door onze kerk. Een actie om trots op te zijn!