Nieuwsbrief Nieuwsbrief

Nummer 150, 26 januari 2023
 


BovenWijks
Op donderdag 2 februari is de tweede avond over ‘De raadsels van Johannes’ om 20.00 uur in de Open Hof. Wie is toch de geliefde leerling? En wat is het bijzondere in de wijze waarop de vierde evangelist over Passie & Pasen schrijft?
In de dienst van zondag 5 februari hopen we met Cantique enkele liederen terug te laten komen die met het koor zijn gezongen op de zangavond van woensdag 25 januari.

 

Leermiddelen school Macouda

Mogen wij nog één keer een beroep op u doen? Bij de bouw en inrichting van de lagere school in Macouda (Senegal) en enkele andere projecten, heeft een aantal van u ons geholpen met een donatie. Wilt u ons daar ook dit keer mee helpen?
In december 2022 waren wij op werkbezoek. Het schoolcomité heeft ons gevraagd of wij kunnen helpen met het vinden van geld voor het aanschaffen van leermiddelen, zoals laptops, geometrisch materiaal, passersets, balpennen, schoolwandkaarten en EHBO-trommels. Voor de leermiddelen is € 7.000 nodig. Dat kunnen wij niet alleen!
Mocht u voor dit project een donatie willen doen, dan kunt u die overmaken naar bankrekening NL48 RABO 0173 6660 51 t.n.v. Stichting Onderwijs voor Gambia onder vermelding van ‘Leermiddelen school Macouda’. U helpt toch mee? Dank u wel!
Amy en Frans van den Bercken (ambassadeurs van de Stichting Onderwijs voor Gambia)

 
Kliederkerk zondag 29 januari
Aanstaande zondagmiddag is er van 14.00-16.00 uur Kliederkerk in de Grote Kerk. Deze middag is het thema: Op rots of zand?
Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn voor gezinnen, families en vrienden, dus voor iedereen. Centraal staan: samen ontdekken, samen vieren, samen eten. Kom gerust onze mooie kerk binnenwandelen! Iedereen, van jong tot iets ouder tot nog ouder is van harte welkom!
Coby Oppewal

Kindertheater in Grote Kerk
Op zaterdagmiddag 4 februari organiseert Joy4kids een kindertheatervoorstelling in de Grote Kerk, van 16.00-17.00 uur. Hierin komt met veel humor en goocheltrucs het verhaal, gebaseerd op de verloren zoon, tot leven. Daarbij gaat alles andersom. Een superleuk familie-uitje, ben jij er ook bij?
De voorstelling is speciaal voor kinderen op de basisschool en wordt gegeven door Matthijs Vlaardingerbroek. Aan het eind van de voorstelling maken we de winnaars van de kleurwedstrijd bekend. Heb je nog geen kleurplaat ontvangen? Die liggen in de Grote Kerk en worden/zijn ook uitgedeeld aan de groepen 1 t/m 5 van de Wegwijzer en Regenboog.
Deze voorstelling wordt aangeboden door de Hervormde gemeente, toegang is gratis.
Marieke Borgers

Stille Donderdagen – stilte zoeken in de kerk rond Pasen
In ons moderne leven dringt de buitenwereld zich vaak oogverblindend, oorverdovend en bijna continu aan ons op. Door al die prikkels die steeds maar weer binnendringen, staan we voortdurend in contact met de wereld om ons heen, maar staan we nog wel open voor onze binnenwereld? Horen en zien we onze eigen beelden en herinneringen die ons maken wie wij zijn nog wel?
Dit jaar start voor de tweede keer een ronde Stille Donderdagen. Het doel is om met elkaar door meditatie het geraas van de buitenwereld even buiten te sluiten en de stilte op te zoeken, om dichter bij onze binnenwereld te komen, dichter bij elkaar, dichter bij God.
We starten elke bijeenkomst met een korte tekst, gedicht of muziek. Daarna laten we de stilte toe. Op de volgende donderdagen vanaf 19.30-20.30: 9 feb., 23 feb., 9 mrt., 30 mrt., 13 apr., 27 apr. We nodigen je graag uit om mee te doen. Opgeven en informatie via benpieterkop@gmail.com.
Met vriendelijke groet,
Menno Kooistra en Ben Pieter Kop

Hartelijke groet,
Cobie de Boer
en Jan Offringa

 
terug