WELKOM WELKOM

Welkom op de website van de protestantse gemeente Wijk bij Duurstede, een van de vier christelijke geloofsgemeenschappen in deze mooie historische stad aan Rijn en Lek.
Onze gemeente is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
We hebben ruim 900 leden; mensen met soms heel uiteenlopende opvattingen over geloven en kerk-zijn, maar die toch hun plaats kunnen vinden in één gemeenschap. Een actieve gemeente die midden in de samenleving staat en die draaiend wordt gehouden door veel enthousiaste vrijwilligers.

Met deze site proberen wij u een beeld te geven van onze organisatie en onze activiteiten
Geloven, inspireren, ondersteunen, beleven en leren zijn woorden die bij al deze activiteiten een rol spelen.


 

lees meer »
 
Aan Tafel – Drie Open Hof Ontmoetingen Aan Tafel – Drie Open Hof Ontmoetingen

Dit jaar willen we rond het jaarthema ‘Aan Tafel’ geen gespreksavond maar een maaltijd houden waarop gemeenteleden (en gasten) kunnen intekenen.

Er valt te kiezen uit:
dinsdag 14 februari (18.15 uur, inloop 17.30 uur),
woensdag 15 februari (lunchmaaltijd 12.15 uur, inloop 11.30 uur) en
donderdag 16 februari (18.15 uur, inloop 17.30 uur).

Een kleine twee uur na aanvang van de maaltijd ronden we af. Per keer is er een max. aantal deelnemers van 25. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden, wel staat bij de deur een mandje voor een vrijwillige bijdrage.

Aanmelden voor een van deze ontmoetingen loopt via ouderling Marianne Pleune, E: m.pleune@planet.nl. Het gaat dan om naam, aantal personen, contactgegevens en beoogde datum (14, 15 of 16 februari). Ook behoefte aan vervoer kan aan haar worden doorgegeven.

Mogelijk kan voor de lunch op woensdag gebruik gemaakt worden van De Wijkse Dienst die tot half zes rijdt. We zien uit naar aangename en zinvolle ontmoetingen.

 
 
Liturgie voor zondag 29 januari 2023 Liturgie voor zondag 29 januari 2023

Grote Kerk – Protestantse gemeente
Vierde zondag na Epifanie


 
lees meer »
 
Nieuwsbrief Nieuwsbrief

nummer 150, 26 januari 2023


Mogelijke hinder door dakreparatie

Afgelopen week zijn de leidekkers gestart met de definitieve reparatie van het leiendak van de kerk aan de kant van de Peperstraat. Storm heeft het dak beschadigd en het is daarna provisorisch gerepareerd. Omdat de leidekkers met liften en kranen werken, kan het zijn dat wij de ingang van de kerk niet kunnen gebruiken. In dat geval wordt de toreningang geopend. Om de warmte in de kerk te houden gaan wij er op letten van de tussendeur van toren naar kerk niet onnodig open blijft staan.
Jan Oechies


 
lees meer »
 
Gastvrouw/gastheer zijn in kerk en Open Hof Gastvrouw/gastheer zijn in kerk en Open Hof

Steeds vaker kunnen wij kerk en Open Hof verhuren. Wij zijn op zoek naar gemeenteleden die gastvrouw of gastheer willen zijn. Van jullie wordt gevraagd om een kopje koffie of thee te schenken en eventueel een wijntje of frisdrank. Informatie kun je krijgen bij Diny van Dam.

 
 
Vergroening Grote Kerk Vergroening Grote Kerk


Streven naar duurzaamheid, in de ruimste zin van het woord, is ook voor kerk en geloof een belangrijk thema. Dat wordt nadrukkelijk meegegeven in de visienota ‘Van U is de toekomst’ die de Protestantse Kerk in Nederland uitgaf in 2021.
Als kerkrentmeesters hopen we daar komend jaar extra aandacht en middelen aan te besteden. In de periode tot Pasen is ‘vergroening Grote Kerk’ daarom het doel van de derde collecte.

 
lees meer »
 
Filmpje Grote Kerk Filmpje Grote Kerk

Onlangs maakte Perry Bosman met behulp van een drone een prachtig filmpje van de binnenkant van de Grote kerk. Het loont de moeite om er vierenhalve minuut voor uit te trekken: https://youtu.be/2S0qyhnioOA
 
Givt - electronisch doneren

Givt - electronisch doneren